A Nagy Életmű Koncert – 6 fejezet

A Nagy Életmű Koncert – 6 fejezet

Az október 23-ai East koncert –  a Nagy Életmű Koncert az Arénában – hat fejezetben, időrendben halad végig a zenekar immár több mint 40 éves történetén.

  1. Az eredet (1975-1977):  Szakcsi Lakatos Béla el.zongora, Varga János gitár, Móczán Péter basszusgitár, Király István dob, valamint vendégként Tony Lakatos szaxofon – az első koncerteket, a jazz-rock korszakot idézi fel.
  2. A valóság hangjai (1977-1980): Varga János, Móczán Péter, Király István és a vendégként közreműködő Peremecz Mátyás (Hammond orgona, szintetizátorok) segítségével  a szvitek születéséhez, az első kislemezhez, a progresszív instrumentális korszakhoz tér vissza.
  3. Játékok és Hűség (1980-1983): Zareczky Miklós ének, Varga János gitár, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár, Taurus pedál és Király István dob – a klasszikus East, két fantasztikus album.
  4. Rések a falon (1983-1984): Tisza József ének, Varga János gitár, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár és Király István dob – egy kísérletező album, nem várt sikerekkel, betiltott szövegekkel.
  5. 1986 (1985-1986): A lemezfelvételen Homonyik Sándor énekelt, Varga János gitározott, Móczán Péter basszusgitározott, valamint vendégként Oláh Ali billentyűs hangszereken játszott, Dorozsmai Péter dobolt, a bakelit megjelenését követően Homonyik elfoglaltsága miatt Takáts Tamás énekelt a koncerteken, ez most is így lesz. Az album egy újabb útkeresés, érezhető Pink Floyd, SBB és Peter Gabriel hatásokkal.
  6. A szerelem sivataga (1987-1994): Takáts Tamás ének, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár, Taurus pedál, Dorozsmai Péter dob, valamint a 2012-es vissztérés óta állandó művészvendégek Madarász Gábor gitár, Czerovszky Heni és Vincze-Fekete Vera vokál. A szerelem sivataga mellett ekkor született meg az angol nyelvű Taking the Wheel, és a Radio Babel album, valamint 1989 tavaszán a rendszerváltozás emblematikus dala, az ’56, amelyet a koncerten eredeti változatban Malek Andrea és Takáts Tamás énekel majd.  

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.